همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران
دوره 40 (1403)
دوره 39 (1402)
دوره 38 (1401)
دوره 37 (1400)
دوره 36 (1399)
دوره 35 (1398)
دوره 34 (1397)
دوره 33 (1396)
دوره 32 (1395)
دوره 31 (1394)
دوره 30 (1393)
دوره 29 (1392)
دوره 28 (1391)
دوره 27 (1390)
دوره 26 (1389)
دوره 25 (1388)
دوره 24 (1387)
دوره 23 (1386)
دوره 22 (1385)
دوره 21 (1384)
دوره 20 (1383)
دوره 19 (1382)
دوره 18 (1381-7)
دوره 17 (1381-6)
دوره 16 (1381-5)
دوره 15 (1381-4)
دوره 14 (1381-3)
دوره 13 (1381-2)
دوره 12 (1381-1)
دوره 11 (1380-5)
دوره 10 (1380-4)
دوره 9 (1380-3)
دوره 8 (1380-2)
دوره 7 (1380-1)
دوره 6 (1379)
دوره 5 (1379)
دوره 4 (1378)
دوره 3 (1378)
دوره 2 (1377)
دوره 1 (1377)
بررسی تغییرات متابولیسمی حاصل از تنشهای خشکی درگیاه مرزه (Satureja hortensis L.)

زهرا باهر نیک؛ محمد باقر رضائی؛ مه لقا قربانلی؛ فاطمه عسگری؛ محمد کاظم عراقی

دوره 20، شماره 3 ، آبان 1383، ، صفحه 263-275

چکیده
  با توجه به  اهمیت بررسی تاثیرات حاصل از تنش خشکی بر رشد و نمو،  متابولیسم و تولید محصول در گیاهان بمنظور بررسی تاثیر تنش خشکی برگیاه Satureja hortensis ,کیاه فوق  تحت تیمارهای مختلف تنش خشکی قرار گرفت. تیمارها برحسب مقادیر ظرفیت زراعی بدست آمده و برحسب اعمال تیمارهای تنش که عبارت بودند از آبیاری در حد ظرفیت زراعی در طی دوره رویشی ( F C), ...  بیشتر

مقایسه دو دستگاه تقطیر با بخار(طراحی جدید)و اثرات آنها بر میزان و ترکیبهای اسانس نعناع فلفلی Mentha x piperita L.

کامکار جایمند؛ محمدباقر رضایی؛ فاطمه عسگری

دوره 18، شماره 1 ، اسفند 1381، ، صفحه 11-22

چکیده
  گونه‌های نعناع از جمله گیاهان بسیار مهم می‌باشد که در صنایع دارویی، بهداشتی و غذایی مصرف وسیعی دارد. نمونه نعناع فلفلی در تیرماه 1380 از مجتمع تحقیقاتی البرز (مزرعه تحقیقاتی گیاهان دارویی) جمع‌آوری و از برگ خشک با مقایسه دو دستگاه تقطیر با بخار(طراحی جدید) اسانسگیری بعمل آمد. بازده اسانس نمونه‌های جمع‌آوری شده، (طرح 1 و 2 جایمند – ...  بیشتر

مقایسه کمی و کیفی اسانس پنج گونه آویشن (Thymus)

فاطمه سفیدکن؛ فاطمه عسگری

دوره 12، شماره 1 ، خرداد 1381، ، صفحه 29-51

چکیده
  جنس آویشن در نقاط مختلف ایران 14 گونه دارد که برخی از آنها انحصاری ایرانند(جم زاد، 1373).در این طرح تعدادی از گونه‌های بومی و غیربومی آویشن شامل: Thymus carnosus Boiss.، آویشن کوهی T. kotschyanus Boiss. and Hohen، آویشن ایرانی T. persicus (Ronniger ex Rech. F.) Jalas، آویشن کرک آلود T. Pubescens Boiss. et Kotschy ex Celak وآویشن واقعی T. serpyllum L. از مناطق مختلف ایران در دو مرحله قبل ازگلدهی و گلدهی ...  بیشتر

بررسی تغییرات کیفی و کمی اسانس Thymus pubescens Boiss. et Kotschy ex Celark در چند نقطه رویشی دره لار

فاطمه عسگری؛ فاطمه سفیدکن؛ محمدباقر رضایی

دوره 12، شماره 1 ، خرداد 1381، ، صفحه 87-127

چکیده
  جنس آویشن (Tymus) در نقاط مختلف ایران 14 گونه دارد (1). یکی از گونه‌هایی که پراکندگی وسیعی در شمال و غرب کشور دارد Thymus pubescens است. معرفی این گونه به‌عنوان گیاهی دارویی و معطر، شناخت ترکیبهای موجود در اسانس آن، مقایسه مقدار و درصد ترکیبهای تشکیل‌دهنده اسانس در نقاط مختلف، در دو مرحله قبل از گلدهی و گلدهی کامل از اهداف اصلی این طرح است. به علاوه، ...  بیشتر

بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس بابونه .Mathricaria chamomilla L

کامکار جایمند؛ محمدباقر رضایی؛ فاطمه عسگری؛ سعیده مشکی زاده

دوره 10، شماره 1 ، آبان 1380، ، صفحه 105-125

https://doi.org/10.22092/ijmapr.2001.118384

چکیده
  گیاه بابونه .Matricaria chamomilla L یکی از مهمترین گیاهان دارویی است که در صنایع دارویی و فراورده های آرایشی کاربردی فراوان دارد. گل بابونه در اوایل سال 1376 از 22 کیلومتری کازرون تهیه گردیده و به دو روش تقطیر با آب و تقطیر با بخار آب، اسانس گیری شده است، اسانسها با دستگاه های کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگراف گازی متصل به طیفسنج جرمی (GC/MS) مورد ...  بیشتر

بررسی ترکیبهای شیمیایی موجود در عصاره گل .Syringa microphylla Diels

فاطمه عسگری؛ مهدی میرزا

دوره 10، شماره 1 ، آبان 1380، ، صفحه 127-141

چکیده
  یکی از گیاهان معطر و بسیار زیبا نوعی یاس به نام Syringa microphylla diels. است که مورد بررسی و تحقیق قرار گرفت. این درختچه زیبا در باغ گیاه شناسی ملی ایران کاشته شده است و با گلهای بنفش رنگ و خوشه ای خود در اوایل بهار زیبایی خاصی دارد. در این تحقیق گلهای تازه در اواخر فروردین از باغ گیاهشناسی ملی ایران چیده شده و با روش خیسانیدن در حلال ...  بیشتر

بررسی ترکیبهای شیمیایی موجود در عصاره گل یاس بنفش .Syringa vulgaris L

فاطمه عسگری؛ فاطمه سفیدکن

دوره 8، شماره 1 ، تیر 1380، ، صفحه 27-43

چکیده
  αSyringa سردهای با 30-25 گونه از آسیا و جنوب شرقی اروپاست و به دلیل گلهای زیبایش در بهار و اوایل تابستان کاشته می شود. یاس بنفش .Syringa vulgaris L یکی از گونه های این سرده به شمار می رود که در این تحقیق ترکیبهای شیمیایی آن مورد بررسی قرار گرفت. گلهای یاس بنفش اسانسی با بوی بسیار مطبوع دارند و در عطر سازی از آن استفاده بعمل می آید. گلهای ...  بیشتر

تعیین فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و نیترات ردوکتاز در گیاه .Thymus pubescens Boiss. et kotschy et Celak

فاطمه عسگری؛ مه لقا قربانلی

دوره 7، شماره 1 ، اردیبهشت 1380، ، صفحه 27-53

چکیده
  گیاه معطر .Thymus pubescens Boiss. et kotschy et Celak یکی از 14 گونه آویشن موجود در ایران می باشد که پراکنش نسبتا وسیعی در شمال و غرب کشور دارد. جهت تعیین فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و نیترات ردوکتاز در شرایط مختلف اکولویک، نمونه برداری از 11 نقطه رویشی در 4 منطقه: دره لار، دماوند، سیراچال و فشم در استان تهران و در دو مرحله رویشی (قبل ...  بیشتر

مقایسه کمی و کیفی ترکیبهای موجود در اسانس بادیان رومی از استانهای فارس و اصفهان Pimpinella anisum L.

فاطمه عسگری

دوره 4، شماره 1 ، مرداد 1378، ، صفحه 137-165

چکیده
  بادیان رومی یا انیس از جمله گیاهان بسیار مهم دارویی است که مصارف گسترده ای در صنایع مختلف دارویی و غذایی دارد. میوه خشک شده انیس در فصل تابستان از استانهای فارس و اصفهان جمع آوری گردید و با روش تقطیر با بخار آب (Steam distillation) اسانس گیری شد. اسانس زرد کمرنگ با بازده 3.3 درصد وزنی برای انیس اصفهان و 3.0 درصد وزنی برای انیس فارس به دست آمد. ترکیبهای ...  بیشتر

بررسی کمی و کیفی ترکیبهای موجود در اسانس Ferula assa-foetida L.

فاطمه عسگری

دوره 3، شماره 1 ، اردیبهشت 1378، ، صفحه 59-76

چکیده
  صمغ انغوزه ferula assa-foetida  در مرداد ماه از اطراف کرمان جمع آوری و پس از چندروز به روش تقطیر با بخار آب اسانس گیری شد.راندمان اسانس گیری 17 درصد و اسانس حاصل  به رنگ شیری و بسیار بدبو بود. ترکیبهای موجود در اسانس با دستگاه گاز کروماتوگرافی تؤام شده با طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد بررسی قرار گرفت. سیزده ترکیب شناسایی شد.ترکیب عمده آن یک دی سولفید ...  بیشتر